Historiek

In 1957 is het bedrijf opgericht door Valère Colanbeen. Hij is destijds begonnen met het herstellen van personenwagens, waarbij hij zich richtte op particulieren uit Evergem-Belzele en directe omgeving.

 

De werkplaats was daar gelegen, met aanpalend een café, waar de klanten bij kleine onderhoudsbeurten op hun wagen konden wachten. Hij werd toen officieel dealer van het merk FIAT.

 

In 1976 werd er verhuisd naar Wondelgem bij Gent, naar een ruimer pand, met daartegenover een woonhuis met toonzaal. Jammer genoeg werd Valère getroffen door een aanslepende ziekte, waardoor hij op de veel te jonge leeftijd van 54 jaar overleed.

 

Met ingang van 1985 nam zijn zoon Eddy Colanbeen dan de bedrijfsfakkel over. De jonge garagehouder leerde zijn stiel in de eerste plaats bij zijn vader, en hij behaalde zijn getuigschrift carrosserieschilder en autoplaatwerker in 1974. Hij had dus de nodige ervaring om de leiding van de zaak op zich te nemen.

 

In tegenstelling tot zijn vader koos hij ervoor om onafhankelijk te blijven, en hij specialiseerde zich in de Italiaanse merken en VW/Audi. Hij bleef baas in eigen zaak, zonder overtollige stock & zware personeelslasten, en hierdoor kon hij steeds de scherpste prijzen aanbieden aan zijn klanten.

 

Samen met zijn echtgenote Solange, die instaat voor het onthaal & telefoon, en de administratieve ondersteuning, nam hij in 1999 de beslissing om de garage te verbouwen, om te kunnen uitgroeien tot één van de best uitgeruste onafhankelijke garages in de streek.

 

In 2000 studeerde de oudste zoon Didier Colanbeen af als automekanieker, en hij wou onmiddellijk aan de slag, en samen met hem vormen Eddy & Solange een vakkundig team. Met meer dan 30 jaar ervaring kennen zij hun merken als geen ander, waardoor hun klanten de zekerheid hebben dat hun wagen met de nodige zorg & vaardigheid wordt onderhouden. En ze blijven investeren om hun voorsprong te verzekeren, en zo de beste service en kwaliteit te kunnen blijven bieden.